Over mij

Wie ben ik? Mijn naam is Niels Colijn, ik loop inmiddels ruim 28 jaar op deze aardbol rond en heb daarvan verreweg het grootste deel doorgebracht in Nieuwendijk – een klein dorpje in het uiterste noorden van Noord-Brabant, onder de rook van Gorinchem en de Amercentrale. Na het VWO en de universiteit te hebben afgerond heb ik een aantal kleine baantjes gehad: ik begon als webontwikkelaar bij een stichting kinderopvang bij ons in het dorp, ben daardoor doorgerold naar een onderwijsinstelling in Zaltbommel om uiteindelijk uit te komen bij een digitale boekenwinkel in Ede en een textielbrancheorganisatie in Zeist. Vraag me niet hoe het allemaal gelopen is, maar met al die baantjes ben ik na het afronden van m’n opleiding gestopt en inmiddels werk ik al 5 jaar als Testmanager in de industriële automatisering.

Wat dat precies inhoudt? Ik wil niet al teveel op de zaken ingaan, maar het komt erop dat software tegenwoordig vrijwel overal is. Op sommige plekken verwacht je dat ook (bijvoorbeeld in je telefoon of je TV) maar op andere plekken ligt dat wat minder voor de hand. Bijvoorbeeld in tunnels en deltawerken. Nu heeft software de vervelende eigenschap dat er wel eens bugs in willen sluipen en dat er mensen zijn die die bugs er al dan niet bewust in laten sluipen. Goed nieuws voor mij, want daardoor zijn er testers nodig. Testers zijn stiekem gewoon vervelende mensen. Een programmeur wil iets in elkaar zetten en doet er alles aan om het goed te laten werken, een tester doet er alles aan om het kapot te krijgen. That’s right, slopen de boel. En er nog voor betaald krijgen ook, het leven is mooi. Natuurlijk is dat niet het enige doel: het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de klant ook echt krijgt waar ie voor betaald heeft. Maar meer even mijn werk in latere blogs.

Naast mijn werk heb ik nog een wagonlading aan hobby’s waartussen ik mijn vrije tijd een beetje moet verdelen. Een enorme passie van mij is wielrennen in elke vorm en gedaante, dus daar zal ik in de toekomst nog zeker over gaan bloggen. Op dit moment ben ik eigenaar van een discussieprikbord dat volledig is ingericht op wielrennen en dagelijks tussen de 2000 en 3000 bezoekers trekt: www.wielerprikbord.nl (ik weet het, de layout is niet echt meer van deze tijd, maar het werkt wel). Daarnaast is muziek een andere grote liefde, met name alternatieve rockmuziek en drum & bass. Voor dat laatste organiseer ik sinds dit jaar met een aantal vrienden een feest onder de naam Substate. Als er tenslotte nog tijd over is probeer ik die zoveel mogelijk te spenderen met mijn vriendin Ascha en onze twee huiskatten, Felix en Minoes. Oh ja, en af toe speel ik ook nog wel eens een computerspelletje. Ook daarover later meer!